Veckans fönster

Jag lovade förra veckan att jag skulle publicera ett fönster varje vecka och nu är det dags.

Inte vet jag varför, men jag tycker det är något speciellt med nästan varje fönster jag ser och det är kul att samla fönsterfotona i en alldeles egen kategori. Jag hoppas att fler fotobloggare vll vara med och samla fönster. Ninni i Brasilien hakade på första gången, men visst finns det fler som gillar att plåta fönster? Publicerar du ett eget fönster, så skriv en kommentar så kommer jag och tittar på det och skriver vad jag tycker om det.

Det här fönstret finns inne på vår järnvägsstation bara fem minuters gångväg (eller två minuters "springväg" om man har brått) härifrån. Tåget tar jag alltid om jag ska iväg till Lund, Malmö eller Köpenhamn. Tänk, bara en timmes tågfärd så är jag utomlands!

Järnvägen i min stad firade alldeles nyligen 150 år och förstås kom Ingvar Oldsberg hit och underhöll med På spåret. Tack vare södra stambanans genomfart fick vi stadsrättigheter här 1911, så snart är det dags för hundraårsjubileum.

     Klicka på fotot så fönstret blir riktigt stort!


Andra bloggar om: , , , ,


Publicerat i Fönster. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

7 Responses to Veckans fönster

 1. Eva säger:

  Hej Susanne och tack för att du tittade in hos mig.

  Jag antog din uppmaning att visa ett fönster. Jag kunde inte riktigt hålla mig så jag visade även några dörrar.

  Hoppas att du gillar bilderna.

  Mvh

  Eva

 2. Della säger:

  Kul att du talade om det här med fönster hos mig. Jag hoppar på och visar fönster och fönsterluckor från Bologna.

  Ha det bra

  Della

 3. Pumita säger:

  Jag upptäckte att jag också "samlar på fönster". Fuskar lite också och visar ett par stycken.

 4. Ninni säger:

  Vad roligt att vi blir flera! Jag vet att vi är många som gillar just fönster och dörrar!

  Ditt är onekligen pampigt! Som det ska vara på en gammal järnvägsstation!

 5. Susanne säger:

  Eva, Della, Pumita och Ninni: Roligt att ni nappade på fönstertemat! Nu har jag tittat på era fina fönsterfoton och kommenterat dem.

 6. Erik säger:

  Är det för sent att bli med i fönstergänget? Jag såg en fönsterbild hos Ninni och då gjorde jag själv ett fönsterinlägg… Nu kom jag hit och såg att klockan passerat midnatt. Så kanske dags spana in söndagens fototriss (fast den har kanske inte kommit upp ännu?).

  Rolig idé att exclusivt knäppa fönsterkort 😉

  Länk för att komma rätt direkt… http://erik56.blogg.se/2008/october/en-annan-bo-kaspers.html

 7. Susanne säger:

  Erik: Nej då, inte är det för sent. Du är fri att publicera fönsterfoton när helst du vill. 🙂

  Jag har ingen speciell tanke bakom det här med fönster utan tycker bara att det är intressanta fotoobjekt och att det är roligt att se om andra tänker likadant. Att se andras fönster är kul.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.