Veckans fototris: Porträtt

Det var några veckor sedan jag deltog i fototrissen, men eftersom jag har några passande foton från Bluesfestivalen vi hade i Eslöv för någon vecka sedan, publicerar jag dem. Porträtt är temat den här veckan och här kommer mina tre porträtt på några av de bluesmusiker som deltog.

Kellie Rucker är en fantastisk munspelare och sångerska som fick publiken att jubla.

För andra gången fick jag höra Sean Carney med sin gitarr och sin underbart mjuka sångröst.

Dragplåstret lär ha varit Dr Feelgood, som avslutade kvällen

Fotograferingsförhållandena var under all kritik som det brukar vara på konserter: mörkt i salongen och starkt punktformat ljus på scenen. Jag använde högsta ISO-värde, största bländare och underexponerade rejält med manuella inställningar på kameran. Blixt använde jag inte alls. Resultatet blev starkt brusiga bilder men jag har nog fått bort det mesta i bildbehandlingen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


Publicerat i Fototriss, Fotoutmaningar. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

13 Responses to Veckans fototris: Porträtt

 1. Anneli säger:

  Det är verkligen härligt med musikerporträtt! Det är känsla i alla dina tre och det gillar jag! Mittenbilden tror jag blir min favorit!

  ha en fin kväll!

 2. Irrhönan säger:

  Men vilka häftiga bilder det blev ändå! Känslan betyder allt, och den har du lyckats med tycker jag.

 3. eva-marie säger:

  Önskar jag kunde ta lika fina konsertbilder! Stod du längst fram också?

 4. ViDu säger:

  Jättefina bilder. Verkligen lyckade. Jag gillar ljuset.

 5. Mona säger:

  Härliga artistbilder med mycket känsla.

 6. Jah Hollis säger:

  Det blev fina konsertbilder tycker jag. Det märks att du använder en riktig kamera med möjligheter till att ställa in manuellt till skillnad från min lilla kompakta kamera där det gäller att sikta rätt och hoppas någon bild blir hyfsat skarp. Men jag tycker faktiskt mina bilder, med sin rörelseoskärpa och alla färgerna från scenbelysningen har sin charm de med. 🙂
  Skulle gärna sett en del av artisterna som var i Eslöv. Dr. Feelgood har jag sett en gång när de var ett av Englands populäraste band. Det var 1975 och ingen av de som var med i bandet då är med i dag. Det är bara namnet (och kanske en del av låtarna) som lever kvar.
  Och tyvärr har jag inte hittat något bra fönster att bidra med den här veckan. 🙁

 7. Anni säger:

  Vilka härliga konsertbilder du bjuder på! Maffig triss!

 8. Barbro S säger:

  Helläckra bilder på artisterna, du har verkligen fångat bra uttryck hos dem, speciellt den sista.

 9. Syns at bildene er bra – kule bilder !!

 10. Nilla säger:

  Jag tycker att du har lyckats bra. Härliga bilder.

 11. Susanne säger:

  Tack för alla fina kommentarer! 🙂

  Jah Hollis: Jag lovar att du hittar fönster till nästa tema! 🙂

 12. Christina säger:

  Härliga livfulla artistporträtt!

 13. Susanne säger:

  Tack Christina!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.