Hundra hus 2013: Kaknästornet

När jag ändå var uppe vid Vanadislunden passade jag på att plåta även Kaknästornet, den byggnad som var Sveriges högsta fram till dess att Turning Torso stod klart. Kaknästornet är 155 meter högt och stod klart 1967 då det invigdes av Olof Palme. Det kan man läsa på Wikipedia. Faktiskt har jag ännu inte varit uppe i tornet men någon gång ska det väl bli av.

Kaknästornet från Vanadislunden

Hus 56 i Hundra hus 2013

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

3 Responses to Hundra hus 2013: Kaknästornet

 1. Jah Hollis säger:

  Här går det undan vill jag lova. Och jag tycker nog inte heller Kaknästornet görs riktig rättvisa i din bild. Jag har själv varit uppe där en gång och det är en upplevelse att komma nära detta hus och att få njuta av den mäktiga utsikten man har däruppifrån över Stockholm med omnejd.

 2. Anki säger:

  Har inte heller varit uppe i Kaknästornet… och lär nog inte komma dit heller…
  Nu har du fått upp farten 🙂

 3. Linnéa säger:

  Jo, det var fina bilder. Jag har varit däruppe många gånger. Men ju höjdrädd så det handlar ju om att hålla sig till väggen o inomhus i rest. Men du vad är veckans fönstertema?????

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.