Skarhults slott i #blogg100

Förra året besökte jag Skarhults slott två gånger för att se utställningen Den dolda kvinnomakten, som visade upp kvinnornas historia knuten till slottet. Det var Alexandra von Schwerin, självaste slottsfrun, som i olika rum på slottet lät oss blicka in i 500 år av kvinnoliv. Det skrevs också en bok där olika historiker, bl.a. Dick Harrisson, berättar om de olika epokerna.

Nu är det åter dags för utställning på slottet och nu är det barnens tur. Utställningen, vid namn Den dolda kvinnomakten och barnen, tar upp de bortglömda barnen och berättar hemska historier om hur barn snabbt fick bli vuxna, dog eller övergavs men också älskades.

Än har jag inte kommit dit, men sätter jag mig på cykeln så är det inte så långt att cykla innan jag är där. Kommer du till Skåne i sommar rekommenderar jag ett besök på det vackra slottet. Utställningen om barnen stänger den 20 september men det blir kanske som förra året då utställningstiden förlängdes p.g.a. det stora antalet besökare.

Bilden här tog jag i början på september förra året.

Skarhults slott vid vatten

Inlägg 38 i #blogg100

Publicerat i Eslöv och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Skarhults slott i #blogg100

  1. Sven säger:

    ja vem vet, man ska kanske ta en tur dit i år också 🙂

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.