Dag 8 i Havanna fick jag åter syn på Che, #blogg100

Revolutionshjälten Ernesto Che Guevara syns på många platser i Havanna, ja, säkert överallt på Kuba, men jag var ju inte överallt. Här såg jag honom i en lite sliten upplaga sitta fastklistrad på fasaden under fönstren och spana ut mellan bilarna. Förresten, ser du att registreringsskyltarna har olika bokstäver? Vad jag fick förklarat för mig är att bokstaven anger hur bilen är ägd. Ett P innebär att bilen är privatägd och ett T att den är en regeringsbil. Det finns också B som innebär att den är en statlig bil men används av en privatperson med någon slags licens som jag inte riktigt förstod mig på. Och fråga mig inte vad bokstäverna är förkortning för. P för privado, men de övriga får jag inte ihop. Strax före den ensamma bokstaven står det CUBA. Den blå färgen anger också att bilen är statlig.

Väggmålning av Che och två bilar

Inlägg 18 i #blogg100

Publicerat i Havanna 2017 och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Dag 8 i Havanna fick jag åter syn på Che, #blogg100

  1. Sven säger:

    kul med bilarna, en gammal och en ny 🙂 Är det så att man låter bilderna på Ché vara oehindrat synliga då de är lite av en turistmagnet?

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.