Gasverket i Eslöv

Öster om centrum låg en gång ett gammalt gasverk vars kontorsbyggnad nu omvandlats till en slags ungdomsgård. Ja, ungdomsgård hette på i min ungdom sådana platser där ungdomar samlades. Numera verkar de heta mötesplatser. Detta hus är en sådan och kallas alltså Mötesplats Gasverket, vilket syns på den stora skylt som möter dig om du kommer från Eslövs centrum längs Östergatan – Ringsjövägen. På varje fönster längs gatan till höger i bilden finns dessutom små lappar med namnet.

Husgavel med staket och skylt med texten Gasverket.

Publicerat i Eslöv och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Gasverket i Eslöv

  1. Sven säger:

    på min tid fanns det ett här ute på norr vid sidan om pumpstationen (som la av i fjol vintras när vi hade elavbrottet).

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.