Bilder från Eslöv och övriga världen

Fototriss vecka 29: Byggnader

Helena som håller i fotoutmaningen Fototriss bad mig ge förslag på den tredje omgången och eftersom jag har mängder av foton från Valencia på byggnadsverk, valde jag helt enkelt byggnader som tema för veckans triss.

Jag har alltså nyligen besökt arkitekten Santiago Calatravas hemstad Valencia i östra Spanien. Calatrava ritade Malmös Turning Torso, men den är ingenting mot de byggnadsverk som han tillsammans med Félix Candela skapade i Ciudad de las Artes y las Ciencias i sydöstra Valencia. En hel dag gick jag runt i trettiofemgradig värme med vidvinkelinställning (ett måste när man fotograferar stora byggnader) på kameran och plåtade och plåtade. Här kommer tre av fotona i form av en byggnadstriss. De föreställer alla samma byggnad, men fotograferad ur olika vinkel. Byggnaden är Palau de les Arts Reina Sofía, dvs. drottning Sofias konstpalats.

Det första fotot tog jag från gatuplan. Framför byggnaden går en bro som även den är ritad av Calatrava.

På det andra fotot har jag förflyttat mig ner i markplan och man ser nu en del av de bassänger som är insprängda mellan byggnaderna. Jag befinner mig under bron som syns på förra fotot, därför hörnen i fotot.

Det sista fotot tog jag från motsatt sida där man ser ingången. Tyvärr kunde man inte gå in i byggnaden och vad jag förstod på vakten jag pratade med, berodde det på att man ännu håller på att färdigställa inredningen.

Och min fråga till dig är nu: Vilket foto tycker du ger mest rättvisa åt byggnaden? Ge gärna en motivering och kritik på fotona. Jag tar inte illa upp av negativa kommentarer så länge de är konstruktiva.


Andra bloggar om: , , , , , ,