Bilder från Eslöv och övriga världen

Fototriss vecka 30: Gammalt

Jag fick fundera lite på temat för veckans fototriss och hade en mängd idéer på lut. Men så var jag i Lund härom dagen, närmare bestämt i måndags, och passade på att gå till Kulturen som numera har öppnat sina dörrar helt gratis. Kulturen kan man väl säga är som ett mini-Skansen, så ni som inte bor i Skåne förstår ungefär vad det är. Kameran hängde runt halsen och användes flitigt till alla gamla saker jag såg och min fototriss får bestå av ett urval av dessa foton.

Den första bilden visar Blekingegården, som är från mitten av 1700-talet.

Här har jag gått in i Västra Vrams prästgård från samma tidsepok. I köket står maten uppdukad på ett gammalt bord …

… och i salongen kan man ta igen sig i de här gamla rokoko(?)-fåtöljerna. Näää, nu luras jag – inte får man sitta i så gamla fåtöljer på museum. Men det fanns faktiskt små klaffstolar att fälla upp om man behövde vila benen. Någon hade gjort det precis bredvid fåtöljerna så jag fick allt arrangera om fotot lite innan jag kunde knäppa.

Förresten hann jag också med att beställa ett kit makrolinser på Mattssons Foto i Lund. Senare upptäckte jag att en annan fotobloggare också besökt samma affär samma dag, för att hämta ett betydligt kostsammare alternativ till mitt inköp: humraliv hämtade ett riktigt makroobjektiv. Grattis till det objektivet! Jag är så avundsjuk så det är inte klokt.

Och som vanligt tar jag emot både ris och ros i kommentarsfältet.


Andra bloggar om: , , , , ,