Bilder från Eslöv och övriga världen

Fototriss vecka 31: Vatten

Vad gör man inte för att få foton till veckans triss? Igår for jag iväg på utflykt till Vens vatten. Och vatten är veckans tema för Helenas Fototriss. Eftersom jag, precis som alla andra somrar, införskaffat Skånetrafikens sommarkort, behövde jag bara sätta mig på tåget till Landskrona, göra en kort färd med trådbussen mot Ventrafikens båtar och köpa en båtbiljett till halva priset och jag befann mig på vattnet och var redo att ta bilderna till Fototrissen.

Den första bilden visar Landskrona efter att båten lämnat relingen. Vattentorn och segelbåt är ju sådana saker som hör vatten till.

Den andra bilden tog jag när jag cyklat till öns nordvästra sida (karta över Ven) och befann mig uppe vid S:t Ibbs kyrka och en vacker utsikt. (Ser du Turning Torso?)

Det sista fotot tog jag i stället när jag cyklat nerför Kyrkbacken mot stranden på nordvästra sidan av ön. (Ännu syns Turning Torso om du tittar noggrant.)

Det var svårt fotoväder igår med den starka solen och alla reflexer som bildades. Ett knep för att få bättre bilder i starkt solsken är att använda ett polarisationsfilter, ett cirkulärt sådant. Det jag använder är ett Hoya-filter, som lär vara ett av de bättre. Men jag är inte så värst bra på att få in rätt nyans när jag använder det och därför skiftar de här fotona en aning i sina blå färger. På första bilden blev effekten alltför stark, men ger kanske också en hint om hur ett polarisationsfilter kan användas.

Och som vanligt vill jag gärna ha kritik som kan göra bilderna bättre. Nåja, kanske inte dessa som redan är tagna, men de som jag ska ta senare.


Andra bloggar om: , , , ,