Bilder från Eslöv och övriga världen

Tisdagstema vecka 29: Blå

Jag undrar om Maria som administrerar tisdagstemat har varit och tittat på min hårddisks foton från Valencia, för hon valde temat blå för den här veckan, just den färg som de bilder har som jag hade på gång för dagens inlägg, som fortsätter på fotot från igår. Då publicerade jag en av byggnaderna från La Ciudad de las Artes y Ciencias. Här kommer mer från akvariet i Valencia.

Ingången till området. Texten L’OCEANOGRÀFIC är skriven på dialekten valenciano. Över dörrarna är texten däremot på spanska. Överlag i Valencia så är mycket skrivet på dialekt, t.ex. nästan alla gatunamn, vilket gjorde det lite svårt att hitta ibland.

Här syns en del av den 70 meter långa tunneln som går under jord och där man är omsluten av blåaste blått vatten med tillhörande fiskar. Någon som vet vad fiskarna som simmar här är för några? Jag vet inte. Men jag åg såväl rockor, som hajar, dock blev fotona på dem urusla.

Någonstans i underjorden svävade dessa vackra blå maneter runt i sitt blå vatten. Men, hittar du cirkeln som inte är en manet utan något helt annat? Ser du vad?

Och till sist förflyttar jag mig ovan jord och ett skådespel med de lekfulla delfinerna som gjorde allehanda konster med sina tränare. Jag får erkänna att det var verkligen svårt att fånga dem på bild, eftersom de rörde sig så snabbt och rätt som det var dök upp från vattenytan på någon helt oväntad plats. Det här är väl den enda bilden jag blev nöjd med.


Andra bloggar om: , , , , , , , ,