Bilder från Eslöv och övriga världen

Fototriss vecka 33: Rörelse

När man säger rörelse så tänker man väl oftast på något som rör sig snabbt, men jag beslöt att tänka tvärtom och funderade på något som rör sig långsamt och det blev denna snäcka, som långsamt rör sig för att komma upp på grenen. Rörelse är alltså temat för veckans Fototriss och fort har det väl knappast gått att knäppa de här bilderna. Jag läste om temat i söndags, funderade och funderade, men kom inte ut förrän idag i en paus mellan regnen. Mitt nya stativ blev också invigt och det var hur kul som helst att använda det. Vilka möjligheter till fotografering som öppnar sig. Plötsligt behöver du inte bry dig om hur lång slutartid som ska användas och fotona blir knivskarpa, dvs. om inte motivet rör sig snabbare än en snäcka och under förutsättningen att du använder självutlösaren.

Snigel och snäcka brukar ofta förväxlas, men detta är en snäcka. En snigel är en snäcka utan hus. Så då vet du det. 🙂

                        
Klicka för att se dem större!

Framöver kommer det kanske inte att bli så genomtänkta foton på Fototrissen eftersom jag i morgon börjar jobba igen och då blir det mindre tid över för fotograferingen, tyvärr. 🙁

Denna gången blir det svårt att säga vilken bild du tycker bäst om eftersom de skildrar rörelsen mellan fotograferingsögonblicken. Jag hoppas skillnaden mellan fotona framgår och att man ser snäckans ansträngning för att nå högre höjder.


Andra bloggar om: , , ,