Bilder från Eslöv och övriga världen

Fototriss vecka 37: Trekantigt

Veckans fototrissuppdrag är att fotografera något trekantigt och tre foton ska det vara. Mitt matematiska sinne reagerar förstås blixtsnabbt på ordet trekantig och säger: "Nej, det heter inte trekantig, det heter tresidig! Och en trekant är en triangel och inget annat!" Men mitt matematiska sinne får inte vara med så jag sveper det åt sidan och letar på hårddisken upp några opublicerade foton från mitt sommarbesökKulturen i Lund. Där vimlar det av trianglar – förlåt, trekanter – på husen.

            

Klickar du på fotona blir trianglarna lättare att upptäcka!

Ett litet extrauppdrag vill jag förstås ge alla trekantsbetraktare: Hur många trianglar hittar du i varje bild? (De kan vara sammansatta.) Vill du inte ägna dig åt matematiken, räcker det om du säger vilket foto du gillar bäst. 🙂


Andra bloggar om: , , , , , ,