Bilder från Eslöv och övriga världen

Fredagsfärger vecka 37: gul

Lite sen är jag med veckans bidrag till Fredagsfärger, men bättre sent än aldrig. Mina gula foton går i matens tecken. Det första fotot är en gyllengul zucchiniblomma från i somras i Italien och det andra är en valenciansk paella, dock lagad hemma i Sverige av mitt ex som använt saffran för att få den gula färgen på riset.

             

Klicka på bilderna för att se dem i större format!

Förresten är ordet zucchini helt galet ur grammatisk synvinkel. På italienska är singularformen la zucchina, dvs. ett feminint substantiv, och då blir pluralformen le zucchine. Zucchini skulle vara den maskulina formen, som alltså inte existerar för den här grönsaken. Fast vi använder ju också ordet squash på svenska.

Och nu ska jag fundera ett tag på hur jag ska ta tre foton underifrån. För underifrån är temat för veckans fototriss.


Andra bloggar om: , , , ,