Bilder från Eslöv och övriga världen

Fototriss vecka 42: Spetsigt

Jag fick fundera en del på veckans fototriss, men så var jag ute på fotorunda i min hemstad och när jag tittade igenom fotona upptäckte jag tre bilder som passar bra på temat och som samtidigt visar tre mer eller mindre kända byggnader i stan.

Den första byggnaden har möjligen sin historia, men jag är inte bekant med den utan kallar huset för Fonushuset. Möjligen att det kallas hantverkshuset, men jag är långt ifrån säker. Huset står i ett gatuhörn och dess spetsiga torn tycker jag är så vackert.

Det andra fotot visar en byggnad det stormat om ända upp på riksnivå. Nu har stormen bedarrat och vårt gamla lagerhus har efter en omfattande renovering blivit Sveriges högsta bostadshus i trä. Ursprungligen var byggnaden ett av många spannmålsmagasin och ritades av den kände arkitekten Gunnar Asplund. Granne med lagerhuset ligger en annan gammal byggnad – spritfabriken – som står på tur för att renoveras. Den är ordentligt inhägnad med ett stängsel försett med många spetsiga taggar.

Det tredje fotot visar vår kyrka som fått ge namn åt en alldeles egen stil: eslövsgotiken. Gotik är ju en arkitektonisk stil som också kallas spetsbågestil.

                   

För att se det spetsiga i varje foto får du klicka på dem så de blir större!

Bonus denna gång blir ett annat nytaget foto på någon slags tistelbollar försedda med mycket spetsiga taggar.


Andra bloggar om: , , , ,