Bilder från Eslöv och övriga världen

Fototriss vecka 43: Skyltar

Det blev en aning segt med den här veckans fototriss, med temat skyltar. Kanske för att jag inte hade lust att ge mig ut för att fotografera nytt utan tänkte leta upp gamla foton. Men arkivet har svällt de senaste åren (jag har fotograferat digitalt sedan december 2001) och det tar tid att gå igenom och försöka hitta de där fotona jag vet att jag har någonstans. Mitt letande resulterade i att jag plötsligt hittade en mängd olika skyltfoton och fick svårt att välja ut just tre. Men här kommer de utvalda i alla fall, ganska nyfotograferade, fast jag letade efter de gamla fotona.

Den första skylten är ett känt varumärke som ingår i koncernen Procordia Food. Namnet Felix kommer sig av att det en gång till vår stad invandrade en tjeckisk-judisk man vid namn Herbert Felix, på flykt undan nazisterna. Med sig hade han en receptbok som blev grunden för den livsmedelstillverkning som startades och utvecklades och som gav tusentals människor i stan deras fasta inkomst. Även min mamma arbetade där fram till sin pension.

Den andra skylten visar en av de många råkor som utmanar en del av stans befolkning genom sin nersmutsning av bilar och hus. I skymningen kommer de flygande i stora flockar, skränande i kör, för att gå till sängs i sina bon som de byggt i parkernas träd. Varje år skjuts en stor del av dem ned av kommunens skyttar, men de tycks trots det föröka sig (råkorna alltså och inte skyttarna). Och jo, även jag har blivit nerbajsad av råkor vid promenader i stans parker.

Den tredje skyltbilden tillägnar jag Jah Hollis, som jag förstår har en viss förkärlek för dessa mörka drycker, kanske med undantag från den i mitten. Fotot är dessutom taget i Köpenhamn, en stad han ofta besöker för att njuta musik.

                   

Som vanligt bör man klicka på fotona för att de ska synas ordentligt!

Förresten, det där med svällande fotoarkiv: hur gör ni andra för att söka rätt på gamla foton?


Andra bloggar om: , , , , ,