Bilder från Eslöv och övriga världen

Fototriss vecka 44: Smaken sött

Som vanligt är jag sen med Fototrissen som denna vecka handlar om smaker och då speciellt det som smakar sött. Eftersom jag bara äter sött godis när yngste sonen bjuder på sitt lördagsgodis (och han är ju i Italien nu) så får det bli foton på något annat sött och gott: frukt och bär. De innehåller de enkla sockerarterna druvsocker (glukos) och fruktsocker som nog smakar mer sött än vårt vanliga rörsocker (sackaros) som utvinns ur sockerbetor. Förresten så jobbar de nog redan för fullt i Örtofta, det sista sockerbruket i Sverige. Hit in till stan känns den sötsliskiga doften tydligt när sockerbetssäsongen är igång. Nåja, nog med lektionsprat för i kväll.

Hallonen ligger här i min frukostgröt och var från början frusna (vore ju lite konstigt med färska hallon så här på senhösten). Kiwifrukten var ganska övermogen och därför mycket söt. Vindruvorna var inte riktigt så söta som jag trodde och ligger därför kvar i fruktskålen ännu. Vilken bild gillar du bäst?

                   

Och vill du studera frukten och bären noggrant, så klicka på dem!

Förresten så har den uppmärksamma läsaren kanske sett ännu en logga på den här sidan, ganska långt ner till höger. Den betyder att alla mina foton på bloggen är mina, men att de får användas av andra så länge det inte sker vinstsyfte, att de inte förändras och att mitt namn anges som upphovsrättsinnehavare. Det är alltså en sorts licens som heter Creative Common och som blir mer och mer spridd bland de som vill dela med sig av det de gjort, men som inte vill att det ska användas hur som helst. Jag rekommenderar andra att också skaffa sig en licens som tydligt säger vad som får eller inte får göras med det man publicerar. Man kan välja en annorlunda licens än jag gjort, om man vill.


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,