Bilder från Eslöv och övriga världen

Fredagsfärger vecka 41: Silver

Jag har missat flera veckor på fredagsfärger, men tröstar mig med att de senaste veckornas färger antagligen kommer tillbaka någon gång, för inte vimlar det av så många färger, i alla fall inte när det gäller namnen på dem. Fast det är klart, man kan ju ha varianter på färger som t.ex. himmelsblå, kornblå, ljusblå, mellanblå, gråblå osv.

Nåväl, nu ska jag skriva något om färgen silver, som jag nog betraktar som en metall, en mycket bra värme- och strömledare, och inte som en färg (du vet, jag är ju naturvetare). Om man tittar noga efter på mina foton så finns det egentligen inte heller något som ser ut som silver. Prova att förstora fotona så att man ser alla pixlarna tydligt så hittar du inte en enda silverfärgad pixel, utan bara gråa, svarta, vita, röda, blåa osv. Silverfärgen är helt enkelt en illusion, en synvilla, eftersom vi redan vet att speglarna är blankpolerade och reflekterande och läser in det i vår tolkning av fotona.

         

Ja, just det, förstora nu fotona ordentligt genom att klicka på dem!

Båda fotona är förstås från den stora mc-träffen jag skrivit om tidigare. Tittar du riktigt noga på det vänstra fotot ser du även fotografen med min kamera. 🙂


Andra bloggar om: , , , , ,