Bilder från Eslöv och övriga världen

Silhuett är efterfrågad

För inte så länge sedan hittade jag en ny fotoblogg: Bildkanalen, skriven av Jonas Lindelöf, som verkar bo nästgårds. Jag la in hans flöde på min google reader för ett par dagar sedan och upptäckte alldeles nyss ett inlägg från honom om silhuettfotografering. Förutom att ge bildexempel så ger han också tips på hur man går till väga för att ta snygga silhuettfoton. Och så efterlyser han sådana foton från andra så jag kunde inte låta bli att skriva ytterligare ett inlägg i kväll (hoppsan det är redan fredag ju) med ett silhuettfoto jag tog för någon vecka sedan, på en cykeltur förstås.

          Klicka nu på fotot så du ser de små, små fågelsilhuetterna!

Förresten gör jag inte riktigt som Jonas när jag fotograferar silhuetter. Jag ställer in kameran på bländarautomatik (läge A på min Nikon), ställer in ganska stor bländaröppning, vrider rätt ratt till underexponeringsläge och knäpper. Fast ibland får jag ta flera foton för att lyckas.


Andra bloggar om: ,