Bilder från Eslöv och övriga världen

Tisdagstema vecka 41: Stängd

Jag hittade de här två stängda kioskerna på hårddisken och de får bli mitt bidrag till veckans tisdagstema.

Den första bilden föreställer den kiosk jag som liten flicka handlade bl.a. ettöresgodis i. Finns det någon som kommer ihåg dem? Små, små, runda, olikfärgade piastrar minns jag bäst, men vet att det fanns en hel dela att välja på om man bara hade en tioöring. Än idag står min barndoms kiosk kvar, även om den varit stängd flera år.

Den andra kiosken stängdes förra året och var full av varor fram till någon satte eld på den. Inte långt därefter revs den för gott. Innan branden förstörde den, hann jag ta det här fotot. Kolla in den gamla skylten!

          Ett klick gör kioskerna större!

Visst är det så att alla våra gamla kiosker håller på att försvinna? Avlösta av Pressbyråns modernare varianter som sprängs in i omgivande byggnader. De där ensamma kioskerna ser man inte längre på samma sätt.


Andra bloggar om: , , ,