Bilder från Eslöv och övriga världen

Fototriss vecka 45: Kyrkor

Den här veckan ska jag minsann inte bli sen med Helenas fototriss som idag handlar om kyrkor. Jag har mängder av kyrkor på hårddisken och har valt tre av dem i stället för att ge mig ut på nya fotograferingsäventyr som jag brukar när det är dags för trissfotografering. Jag plåtade ju vår kyrka för inte så länge sedan, så jag tar de gamla kyrkorna i stället.

Det blir kyrkor från tre olika länder:
Den första kyrkan hittade jag i Malmö i somras och den ser inte riktigt ut som vi föreställer oss en kyrka. Men frälsningsarmén är ju faktiskt en kyrka även i abstrakt betydelse. Fotot tillägnar jag Bloggblad.
Den andra kyrkan är bara ett torn med kyrkklockor som jag hörde slå dag och natt när jag bodde i Italien. Varje halvtimme ger de tiden med antalet slag och dessutom slår de när det är dags för morgonmässan och kvällsmässan, när någon har dött, när någon gifter sig, när någon döps, vid midnattsmässan osv. Eftersom jag bodde bara ett kvarter från kyrkan hörde jag jämt klockorna slå. Numera spelar klockorna också melodier, t.ex. Beethovens femma. Och visst är det fint när den gamla kyrkan allt mer omges av den moderna tekniken?
Den tredje kyrkan är min favorit bland alla kyrkor jag hittills sett och det är säkert bara för dess färg och dess läge. Fotot tog jag i juni förra året då yngste sonen och jag besökte Paris. Förstås travade vi upp till Montmartres kullar för att se min favoritkyrka som jag inte hade sett på över tjugo år: Sacre coeur.

                   

Klicka på kyrkorna så att de blir stora och väl synliga!

En bonusbild blir det idag, nu när jag hittade så många kyrkor på hårddisken. Den är från i julas då jag i Italien gjorde ett pepparkakshus med bykyrkan som modell, dvs. den kyrkan som är mittenbilden i min triss. På köpet får ni se hur jag såg ut för nästan ett år sedan.

Vilken bild gillar du bäst och varför?

En liten fråga till dig som besöker min fotoblogg: Jag har börjat öka på storleken ganska rejält på mina foton och undrar om du har problem med att ladda dem, dvs. när du klickar upp fotot. Skriv gärna en kommentar om hur det fungerar. Jag vill ju att fotona ska se bra ut men också att de ska kunna ses av dig utan nedladdningsproblem.


Andra bloggar om: , , , , , ,