Bilder från Eslöv och övriga världen

Insnöad i Italien

Nej, jag är inte riktigt insnöad även om det kändes så när jag i morse satt på flygplanet efter att ha stigit upp klockan fyra. I god tid skulle vi vara uppe för att trots snön ta oss till Linateflygplatsen utanför Milano och det tidiga planet med avgång kl. 6.35. Snön vräkte ner och hade så gjort hela natten, men det gick att ta sig någorlunda framåt i bil med vinterdäck. Men vi blev alltså insnöade i flygplanet, min yngste son och jag, tillsammans med andra som tänkt sig komma till Köpenhamn idag. Efter att planet kanat fram och tillbaka lite så fick vi frukost och sedan besked om att vi skulle gå av och att flygplatsen hade stängts och inga fler avgångar skulle ske idag. Ombokning av biljetter följde och eftersom det väntas ännu mer snö i morgon kunde SAS inte garantera att planen lyfter i morgon heller. Först på fredag väntas uppehållsväder och startklara flyg norrut. Sonen blev glad för två dagars extra jullov medan jag inte blev lika glad p.g.a nytt jobb som väntar.

Den första bilden visar min utsikt under gryningen i morse. Periodvis var flygplansfönstret helt täckt av snö, medan det på fotot nästan precis tömts.
Den andra bilden visar lite av en huvudväg strax utanför Milano. Bilarna kryper fram men har inte tagit bort snön på taket. Förresten är det första gången jag ser de tre- och fyrafiliga motorvägarna så tomma som idag.
Den tredje bilden visar en lite mindre väg strax utanför vår by. Bilen kör med snökedjor på och stänker därför extra mycket och kan inte heller hålla någon speciellt hög hastighet. Skulle tippa på ca 20 km/h.

         

Klicka på snöfotona!

Nu ska jag nog ta mig en tupplur, för det var ju hemskt vad trött jag är efter morgonens snöäventyr.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,