Bilder från Eslöv och övriga världen

Fototriss: Doft/lukt

Jag presenterar även idag alldeles nytagna foton till veckans fototriss som har temat dofter eller lukter. Dofter blir valet för min del. Bullarna bakade jag igår kväll och de gav en underbar doft i hela trapphuset (idag blev de semlor). Rosmarinkvisten plockade jag från en kruka jag har på min inglasade balkong och doften satte sig ordentligt på fingrarna. Den skrynkliga passionsfrukten som låg i fruktskålen delade jag och ut strömmade den starka och underbara doften. Och visst slukade jag frukten efter fotograferingen.

         

Klicka på fotona!

Det var ett litet experiment med de här fotona. Har sett Annikas alla underbara foton och undrade för ett tag sedan om hon använde en glasskiva under motiven och hon svarade jakande. Igår var jag nere i mitt källarförråd och hittade några gamla tavlor med plexiglasskärm. De där billiga träramarna som ikea har i sitt sortiment. Jag plockade loss en plexiglasskiva och använde den till de här fotona. På kameran har jag ett cirkulärt polarisationsfilter som reglerar hur stor reflexen blir i glaset. Alla fotona tog jag med självutlösaren och använde stativ till kameran. Dessutom hade jag satt på en försättslins på +1 för att med mitt telezoom komma närmare motiven.

Själv tycker jag att det blev en lyckad fotosession med uppemot 20 bra foton som kommer ut här så småningom. Vad tycker du? Och jag säger lite som akson: Jag är allt lite trött på enbart en rad om vilket foto som du gillar bäst. Skriv gärna också varför och helst även vad som kan förbättras.


Andra bloggar om: , , , , , ,