Har inte hunnit med fototrissen på senare tid, men nu kommer äntligen ett bidrag igen. Temat den här veckan är prickigt och det tyckte jag lät svårt tills jag började titta bland påskgodiset som yngste sonen lämnade i en påse på köksbordet i fredags, då han for till Italien för att äta betydligt större påskgodis.

Nåväl, i påsen hittade jag några prickiga ägg, som jag la upp på ett gult lakan, tog fram mitt stativ, satte kameran på det, skruvade fast telezoomen och satte på en närbildslins för att komma riktigt nära. Ganska liten bländare för att få lite större skärpedjup, skärpan på rätt ställe och så självutlösaren igång.

Först plåtade jag de små, små äggen med oregelbundna prickar.

Prickiga små ägg

Sedan tog jag tre lite större ägg med mer regelbundna prickar.

Prickiga ägg

Men sen hittade jag inga fler prickiga godisägg, så då fick jag ta fram de vanliga hönsäggen som också visade sig vara prickiga. De två som var mest prickiga la jag bredvid godisäggen.

Prickiga ägg

Och plötsligt så blev det ett riktigt äggigt tema av den prickiga trissen. Påskigt passande i dessa tider.

(Undrar förresten om Helena hinner med något mer trisstema innan det är dags för hennes baby.)

Edit 2011-07-03: Tyvärr försvann alla gamla kommentarer i bloggflytten.


Andra bloggar om: , , , , ,