Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fönster 33 och veckans nya fönstertema

Äntligen sitter jag vid egen dator, en alldeles färsk och ny en, med allt vad det innebär av snabbhet och installationsjobb. Så småningom ska jag väl få allt klart och kunna ägna mig mer åt bloggande och bildredigering, men än så länge finns det en del kvar att göra.

Det var faktiskt inget datorhaveri som låg bakom min frånvaro utan helt enkelt ett dåligt planerat datorbyte som gjorde att jag blev utan privat uppkoppling en dryg vecka. Jag var väl medveten om att jag antagligen skulle lämna tillbaka min gamla iMac när avtalet med kommunen var till ända i slutet av april, men väntade in i det längsta med min nya beställning, som sedan blev försenad eftersom jag dels ville ha mer arbetsminne än det vanliga och dels för att budfirman inte hittade hem till mig i fredags förra veckan.

Men nu är en ny iMac uppackad, de flesta program installerade och gamla filer överförda till den nya hårddisken. Jag njuter av snabbheten som följer med en Firewire 800-kabel från min externa hårddisk in till iMacens hårddisk. Och så tänker jag tillbaka på min första egna dator som hade en hårddisk på 4 Gb och jämför det med min nya dators RAM-minne på precis samma storlek. Jag betalade alltså lite extra för att få mer arbetsminne, något som är en fördel när man redigerar foton.

Nåväl, här kommer det fönsterfoto jag skulle publicerat i fredags kväll, men alltså inte lyckades med. Bra att ni som är med i min lilla fönsterfotoutmaning tog tag i kedjan själva när jag nu inte kunde publicera. Det gäller t.ex. foto CHIP, Kadermo och Amanda. Samt förstås alla andra som kommenterat i förra inlägget.

Det här fönstret sitter på en liten kyrka i centrala Jönköping.

Och så till nästa veckas tema: Det får bli ett fritt tema, eftersom jag ännu har lite att göra och inte hunnit förbereda något. Alltså, publicera det fönster du vill i morgon kväll, efter att jag publicerat mitt. Skriv en kommentar så andra hittar till ditt fönster. Lycka till! Den här veckan lovar jag att klicka runt hos alla deltagare.