Bilder från Eslöv och övriga världen

Fototriss: E och S

Idag, en solig söndagsmorgon strövar jag till stadens centrum med min kamera för att hitta motiv till fototrissen, som denna vecka har som tema bokstaven S eller bokstaven E. Vad är då mer passande än att strosa runt i staden E-Slöv. "Två flugor i en smäll", säger jag och använder tre olika S-platser i min stad Eslöv.

Först tar jag mig till Stora torg där stadens kommunalpolitiker ställt till med stor skandal enligt Skånskans artiklar. Man har helt sonika slängt ut sand till en strand mitt på Stora torg och på sanden placerat solstolar, spadar och spannar (=hinkar). Samtalsämnet i staden är givet men just nu ligger sanden i djup skugga och ingen solar där.


Skuggig sandstrand på Stora torg i Eslöv.

Jag fortsätter till stationsbyggnaden. "Till salu", läste jag någonstans för ett tag sedan. Järnvägen var det som gjorde att vår stad år 1911 fick stadsrättigheter och detta ska firas rejält om två år har kommunalpolitikerna bestämt. På spår 4 mot Malmö har en sovande "slyngel" med skor, shorts och solglasögon tagit bänken för en säng och sussar så gott när jag plåtar honom 12 minuter över nio.

Sovande
Sovande "slyngel" på Eslövs station.

Jag strosar vidare i staden och hamnar vid Stadshuset, invigt 1982, då det fick avlösa det gamla rådhuset som inte längre rymde alla kommunala tjänstemän och -kvinnor. Här vajar flaggorna med Eslövs stadsvapen, symbolen för järnvägen som gjorde Eslöv till stad.


Svajande stadsvapen vid Stadshuset i Eslöv.

Förresten fyller Helenas Fototriss 1 år den här veckan. Jag minns så väl när jag för ett år sedan satt i Italien vid en dålig uppkoppling och försökte fototrissa. Det fungerade aldrig och fick vänta till hemkomsten.

Grattis på ettårsdagen, säger jag till Fototrissen!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,