Veckans fototriss: Så här ser det ut där jag är idag, del 4

Nu i kväll har jag varit ute och fotograferat de sista bilderna till veckans fototriss. Jag är kvar i Italien och den lilla byn norr om Milano, där jag tidigare bott under sju år. Om några dagar ska det firas rejält i byn då de uråldriga helgonen ska hyllas för 400:de gången i Sagra di San Fermo. I kväll inleddes firandet med en extra kvällsmässa i bykyrkan och därefter skred en procession genom byn till den andra kyrkan som finns här. Förstås var jag ute och fotograferade.

Här kommer täten på processionen efter att gudstjänstens slut kl. 21.

I slutet kommer helgonen i silver.

Här är den andra kyrkan, dit processionen gick. Det här fotot tog jag i eftermiddags.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


Publicerat i Fototriss. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

10 Responses to Veckans fototriss: Så här ser det ut där jag är idag, del 4

 1. Åh, vad roligt att se bilder från Italien! Väldigt fint ljus i de två första bilderna från processionen och första bilden är så fin där man ser hela tornet.

 2. Monkan säger:

  Ja jag kan förstå att du var ute och fotade det här, häftigt. Min favorit är den första bilden, tätt följd av nummer två.

 3. Jah Hollis säger:

  Trevligt med en så långväga triss. Visst kan kyrkliga ritualer vacka vackra, som på dina bilder. Det kan jag tycka även om jag inte alltid har så mycket till övers för kyrka och religion i övrigt.

 4. Cecilia Artista säger:

  Fint att se dina bilder från processionerna! Men visst är det märkligt! En helt annan kultur än vår. I Spanien knallar de runt med mångahanda processioner hela året. Det är många helgon som ska firas och många människor arbetar så seriöst för att genomföra alla dessa tåg. Samtidigt är det inte bara allvar utan Fiesta. Och det ska förstås firas!

 5. Pialotta säger:

  Kul att se lite kulturbilder från andra länder.. gillar färgerna, ljuset och Italien:-)

 6. Susanne säger:

  Tack för kommentarer!

  Tänk vad ljudet betyder mycket för fotonas slutliga resultat. Kvällsljuset i de två övre bilderna har gett ett helt annat intryck än i det nedre, som är fotograferat i det hårda eftermiddagsljuset.

 7. Susanne säger:

  Åsch, nu blev det fel: Jag menar föstås LJUSET och inte ljudet. Vad skulle ljudet ha med fotons resultat att göra?

 8. Gunvor säger:

  Åhh vilka fina bilder! Kyrkor är vackra överallt. Och dina från Italien var såå snygga!

 9. Tinkerbell säger:

  Underbara bilder du har fångat!!!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.