Barnvisa/Nursery Rhimes (167 av 365)

När jag kom hem med det här fotot tänkte jag direkt på den gamla barnvisan ”Den olydiga ballongen”. Efter lite googlande hittade jag att Bo Sundblad tonsatte texten av Gunnel Linde och att Alice Babs sjöng. Någon inspelning hittade jag dock inte, men texten går så här i början:

”Jag är en vild och glad ballong med lång och självlockig svans …”

och refrängen går:

”Hoppsan, studsan, hejsan, svirr och snurr och dingeligung”

akson: 365 Foton 2009
Julie McLeod: 365 Photo Challenge


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Publicerat i 365 Foton 2009. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

3 Responses to Barnvisa/Nursery Rhimes (167 av 365)

  1. @nemonen säger:

    Åh ballonger det tyckte jag om som liten. Min son var också förtjust i dem. Inte så konstigt, eller?

  2. Susanne säger:

    @nemonen: Visst är det något mycket fascinerande med ballaonger, speciellt när man är liten. De är så lätta, fladdrar och kan, om de är fyllda med helium, stiga till väders och fascinera ännu mer genom sin lätthet.

  3. eva-marie säger:

    Du tar verkligen fina bilder av vardagen. Din visa minns jag också! KRAM

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.