Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fototriss: Gissa filmen

Den här veckan är det gissningslek igen på Fototrissen. Vi ska bli cineaster och gissa filmer. Mitt filmbidrag är en deckarhistoria i italiensk medeltidsmiljö. Själv har jag sett filmen minst två gånger och även läst boken den bygger på. Fast det var en del år sedan så jag har inte alla händelser alldeles färska. Dock minns jag med säkerhet att …

… handlingen utspelar sig i en kristen värld …

… där munkar rör sig i klostermiljö.


Den gula rosen står ibland för falskhet och det kan väl
passa in i handlingen, fast här står den för namnet.

Förstås är mina bilder tagna i Italien, förutom den sista som jag tog i en svensk kyrka.

Ja, filmen då – vilken är den? Ja, har du ännu inte gissat så kan du hitta lösningen på Svenska Filminstitutets filmdatabas.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,