Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fototriss: Inspirationskälla

En triss till ska jag väl hinna med innan jag släcker ner. Och nu är jag ute i god tid och inte som förra trissen, som jag postade för bara några timmar sedan.

Inspiration är temat den här veckan. Det är mycket som ger mig inspiration på olika sätt, men det som främst kommer upp i tankarna är dansen, som jag alltid blir så glad av. Sedan mitt första diskotek i tolvårsåldern har jag dansat till all möjlig musik: disko i tonåren, dansband runt de tjugo och när jag började närma mig de trettio blev det latinamerikansk musik av allehanda slag. Salsa, cumbia, merengue och t.o.m. lite samba har stått på repertoaren. Speciellt under mina år i Nicaragua i slutet på 1980-talet blev det mycket dans i tropisk hetta. Efter jag gift mig blev det tyvärr ett stopp i dansandet, men på senare år har det åter funnits tillfällen att svänga runt till taktfasta rytmer.

I fredags kväll fick jag chansen att njuta av rytmisk musik i en dansföreställlning i stan. På slutet blev det improviserad dans på scenen och det var nog första gången jag stod på scen och dansade.

Här kommer tre av de bilder jag fångade och som kanske ger en vink om hur roligt det var. Många fler dansare uppträdde, men jag får ju bara välja tre foton i en triss.

Först lite eldig flamenco …

… följt av orientalisk dans

… och till sist de västafrikanska trumspelarna som fick upp bl.a. mig på scen i en vild och rytmisk dans.

För den fotointresserade kan jag berätta att jag tagit bilderna med högsta ISO-värde, manuell inställning med största möjliga bländare och en slutartid på en hundradels sekund. Underexponerat och brusigt blev resultatet, men jag gillar inte blixt på sådana här foton. Bildbehandlingen var lite jobbig.

Nå, vilken dans inspireras du mest av, dvs. vilket foto gillar du bäst?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,