Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fototriss: Rost

Rostigt ska det vara i Veckans fototriss. Och jag som var ute och fotograferade ett välbehållet slott igår och inte såg det minsta lilla rost på det trots att det är ganska gammalt. Jaja, jag har några hyfsat nytagna rostfoton att presentera och tar inga nya, som jag annars brukar göra till trissen.

Först det äldsta fotot som jag tog sent i somras vid vår järnvägsstation som nu håller
på att byggas om. Visst är de här stoppskyltarna helt ersatta av nyare varianter?

Det här fotot tog jag för ungefär en månad sedan och det visar ett
av de gamla industrispåren som numera inte används speciellt ofta.

Och till sist det nyaste fotot som jag tog för två veckor sedan när
man hade brutit loss den gamla rälsen vid järnvägsstationen.

Som den uppmärksamme bloggläsaren kan se har jag koncentrerat mig till järnvägar. Jag nyttjar tåget ganska ofta och senast igår då jag var iväg till Malmö och såg dokumentären Bananas!* av Fredrik Gertten. Det är en film som berör mig mycket eftersom jag bodde tre år i landet den är filmad i, dvs. Nicaragua. Orten som nämns – Chinandega – besökte jag många gånger då jag höll kurser för lärare i skolorna där. För den som inte vet det så handlar filmen om de bananarbetare som fick i sig det för övrigt förbjudna bekämpningsmedlet Nemagon på Doles plantager och som sedan med hjälp av en advokat från Los Angeles driver skadeståndskrav mot Dole. Filmen har uppmärksammats en hel del här i Sverige eftersom Dole stämde Fredrik Gertten men nu, efter all uppståndelse, dragit tillbaka sin stämningsansökan.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,