Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fototriss: Utblommat

Nu är jag nästan för sen igen med fototrissen. Om bara några timmar är det dags för nästa tema, som ännu är hemligt för alla utom Helena själv. Ja, jag hoppas hon har funderat ut sitt nya tema inför nästa vecka.

Jag tänkte jag skulle fotografera temat utblommat idag, men regnet har öst ner nästan hela dagen. Passade ändå på mellan två regnskurar och for runt på stan i min jakt efter gamla blommor och hittade till sist några i rabatterna i vår stadspark. Men inte hann jag fotografera tre olika blommor innan regnet började strila igen och jag fick stoppa ner min kamera. Två foton blev det, där man kan se lite utblommat. Det tredje fotot är en vecka gammalt.

Jag tycker det här liknar utblommade tagetes, men det kanske någon annan vet bättre än jag.

En nästan helt utblommad nyponros, med vattenpöl i bakgrunden.

Och här har någon försökt plåstra om blombladen så de inte ska falla av. Vilken art det är har jag ingen aning om.

Som synes är det inte helt utblommat här i Skåne utan det finns en hel del färg kvar bland blommorna.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,