Bilder från Eslöv och övriga världen

Augustpriser då och nu

Idag var det dags att presentera Augustvinnarna. För andra gången blev det Brutus Östling som tog emot priset i fackboksklassen med ännu en fotobok: Att överleva dagen. Förra gången det begav sig var 2006 med fotoboken Pingvinliv och det priset gjorde också att han samma år fick motta min kommuns kulturpris. Detta eftersom han är bosatt här. Och visst är hans foton väl värda såväl augustpris som alla andra pris de kammat hem för de är vackra och skickligt fotograferade. Ändå får jag erkänna att naturfotografi inte är det jag intresserar mig för. Ett stort grattis får han i alla fall.

Igår var jag och lyssnade på en annan augustprisvinnare, från 2002: Carl-Johan Vallgren var i stan och pratade om sin senaste bok Kunzelmann & Kunzelmann. Vi åhörare fick också höra honom läsa ett par stycken ur denna tjocka bok, som jag ser fram emot att läsa. Hans Den vidunderliga kärlekens historia var en njutning och jag gissar att Kunzelmann & Kunzelmann är i samma klass om inte bättre.

Här ett foto från igår. Och ja, jag fick hans tillstånd att publicera bilden.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,