Bilder från Eslöv och övriga världen

Fotouppdraget: Natt

Jag bidrar med en alldeles nytagen nattbild till Fotouppdraget. Det känns som om jag redan publicerat en hel del nattbilder på sistone, bl.a. gubben i månen, men jag ville ändå ta något nytt så jag begav mig sent igår kväll ut i regnet med kameran under regncapen och stativet i hand. Letade platser i stan där jag kunde stå under tak, men kameran blev trots det ganska blöt. Nu vet jag i alla fall att min Nikon D90 tål att vara ute i regn.

Jag kunde inte bestämma mig för om jag skulle behålla bilden i färg eller om jag skulle ha den i svartvitt med ett kallt filter på så jag publicerar båda. Vid fotograferingen vred jag lite på zoomen för att få den här effekten med ljus som strålar. Rajson beskriver hur hon tog sina foton och jag använde ungefär samma procedur. Det här fotot är taget med helt manuella inställningar och sedan bildbehandlat i Camera Raw och Photoshop. Framför allt har ändrat vitbalansen som jag inte var nöjd med. Den är ju svår att få bra vid nattfotografering. Eller så är det jag som inte kan tillräckligt mycket ännu.

Förresten så blev det Halvars huvudsaker som vann Daxbloggens tävling i den kategori jag deltog.  Jag gratulerar så mycket.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,