Bilder från Eslöv och övriga världen

Spritfabriken som förfaller

Den här byggnaden har jag plåtat många gånger. Lite av en favorit har den blivit. Kanske för att jag tycker om att fånga förfallet och dessutom är det inte så långt att gå till den här gamla spritfabriken. Kommunen gav rivningslov till markägaren, men Länsstyrelsen beslutade att upphäva rivningslovet som beviljats ägaren Markab, med motiveringen att byggnaden är av kulturellt intresse för hela landet. Beslutet är överklagat och förfallet går vidare i väntan på att något händer.

I bildbehandlingen av det här fotot har jag försökt lägga på lite HDR-effekt utan att ha speciellt stor kunskap om hur man egentligen gör.

Fotot tog jag i somras. I fabriken hade man sprittillverkning fram till 1957.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,