Bilder från Eslöv och övriga världen

Danmarksresa med fotoutställning

Dagen innan nyårsafton for jag till Danmark på en tur med en fotokompis, för att bl.a. se en fotoutställning i Louisiana. Vi hann med både Köpenhamn och Helsingör innan vi på kvällen tittade på en utställning av Jacob Holdt, en dansk fotograf som skildrat USA på ett något annorlunda sätt än det gängse. Han började lifta runt i landet på 1970-talet och umgicks med såväl de utsatta människorna som de bättre bemedlade. Till samma familjer återvände han flera gånger, senast under 2009 och ställer nu ut foton med små berättelser där vi får lära känna livet som fattig svart eller som Ku Klux Klan-medlem. Mycket givande utställning. Har du tillfälle så gå och se den.

De här danska flaggorna hittade jag i Helsingör.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,