Bilder från Eslöv och övriga världen

Stängd (12 av 365)

Den här gamla kiosken står stängd sedan minst tio år tillbaka och jag misstänker att den förblir stängd tills den rivs. Den väcker minnen hos mig och jag tror jag har visat den och berättat om den tidigare, men jag tar det igen: Här minns jag att jag köpte ettöresgodis för så lite som fem öre ibland. Hade jag en tjugofemöring var det riktig fest. En tioöring fick jag ibland av mamma eller pappa för besväret att springa hit från vår lägenhet tvärs över gatan och köpa Kvällsposten eller någon annan kvällsblaska. Här valde jag på somrarna bland glassarna och minns Puckstången och Igloon. Den senare kunde man ju dela på två hur lätt som helst. Och Puckstången var billig. Åtråvärdast var de där strutarna men de kostade så mycket så det blev sällan någon Top Hat eller liknande. Ja, det var då det. Nu är kiosken stängd och jag handlar min glass i Italien i stället. Hemlagad! I strut!

Du ser så lite snö vi hade i söndags. Ja, det ÄR nsö i den där högen som ligger i gathörnet. Nu har det kommit lite mer snö, men så mycket som ni har uppåt landet får vi nog inte.

Tema nummer 287 i 365 Foton 2010.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,