Bilder från Eslöv och övriga världen

Chile 1987

Sommaren 1987 flög jag över Atlanten för andra gången. Dvs. det var sommar i Sverige, men dit jag åkte var det vinter. På den tiden var jag engagerad i den nu avsomnade Chilekommitten och hade lärt känna många chilenare på flykt undan Pinochets diktatur. Några av mina bästa vänner i Stockholm lät öppna sina hem i Chile för mig och jag var med om en av mitt livs bästa resor. Idag när jag hörde om jordbävningen som drabbat landet gick mina tankar tillbaka till alla dem jag lärde känna på min resa och jag plockade fram mina gamla diabilder för att scanna in dem. Förstås blev jag sittande med minnena men trots det scannade jag in cirka tjugo stycken varav jag visar två.

Det första fotot är från Valparaíso, som är Chiles största hamnstad, uppbyggd på kullar dit det går hissar i linbanor.

Det andra fotot är från ett fattigt område söder om Santiago. Jag hoppas de fått det bättre nu och slipper bo i sådana här ruckel för ett sådant här bygge står nog inte pall vid en jordbävning av den styrka som den här hade.

Det är inte det lättaste att få bra kvalitet på drygt tjugo år gamla diabilder, så ha lite överseende med att de inte är så bra som digitala foton.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,