Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fönstertema: Berömt

Har du något berömt fönster i ditt arkiv eller har du rent av något i din omgivning som du kan fotografera? I så fall kan du i morgon fredag, ganska sent på kvällen, publicera ditt berömda fönster i din blogg och sedan lämna en kommentar i min blogg efter att jag publicerat mitt fönster. Annars går det bra även senare i veckan. Så länge får du titta på det här fotot jag tog i Rom i somras på Michelangelos berömda staty Pietà som finns i Sankt Petruskyrkan i Vatikanstaten.

Pietà-statyer finns det många av, men Michelangelos är väl den mest kända, speciellt efter att den delvis förstördes på 1970-talet av en besökare. Numera är den inhägnad med glas. Glaset kan ställa till problem när man ska fotografera, i alla fall om man använder blixt. Den här bilden tog jag utan blixt, men det syns ändå lite blänk i glaset.

Pietà betyder förresten barmhärtighet.


Andra bloggar om: , , , , , , ,