Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fönstertema: Reflekterat

Dags för veckans fönstertema. Lite av en repris kanske, eftersom jag haft temat speglat tidigare. Reflekterat är ju en synonym.

Apropå synonymer så har jag idag gjort en diagnos i italienska på Lunds universitet där jag just blivit antagen till en distanskurs. För att hamna i rätt grupp blev jag anmodad att först visa mina kunskaper i den här diagnosen. Detta eftersom jag inte har papper på att jag lärt mig italienska under de sju år jag bodde i Italien. Och resultatet på diagnosen hoppas jag ska vara ok, även om jag säkert har missat en hel del på grammatiken. Men på ordkunskapsdelen bör jag ha prickat in i stort sett allt.

Och apropå italienska förresten så har min äldste son börjat blogga. Han bor ju i Italien och pratar italienska som en infödd även om han föddes i Nicaragua för snart tjugo år sedan. Bloggen skriver han på italienska och på engelska (i alla fall ibland, säger han). Kanske det blir på svenska också, vem vet.

Ja, apropå bloggar ja, så kan du i morgon fredag, ganska sent på kvällen, publicera ditt reflekterade fönster i din blogg och sedan lämna en kommentar i min blogg efter att jag publicerat mitt fönster. Annars går det bra även senare i veckan. Så länge får du titta på det här fotot jag tog förra månaden på en liten bäck i utkanten av stan.

Eftersom jag är lite obeslutsam så kan jag inte bestämma mig för om jag gillar bilden i färg eller i svag sepia bäst, så här kommer den i sepia också.

Jag antar att du ser träden som finns utanför bilden, eller hur?

Och med detta lite långa inlägg önskar jag dig en fin kväll. Buona serata! Ci vediamo domani.


Andra bloggar om: , , , , , ,