Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fototriss: Inuti

Jag har inte hunnit med Helenas fototriss på ett tag, men idag tog jag ett par foton när jag lagade mat och som stämmer ganska väl in på temat inuti.

Först gjorde jag en deg som jag satte in i kylskpet för att vila . Sedan gjorde jag en köttfärsfyllning som fick svalna i stekpannan. Sedan knäckte jag ett ägg för att se vad som fanns inuti:

Men oj, det hamnade visst en bit av skalet i skålen. Hmm, undrar vart det tog vägen sedan.

Sedan la jag lite köttfärsfyllning på lite deg jag kavlat ut och smetade lite ägg på kanten så att fyllningen inte skulle smita ut i gräddningen:

Jaja, jag vet att köttfärsfyllningen inte befinner sig riktigt inuti degbiten – ännu. Men sedan, efter gräddningen så fanns den kvar där, tack vare att jag smetat ägg på pirogkanten:

Och den färdiga köttfärspirogen uppskattades väldeliga av yngste sonen, som säkert satte i sig åtminstone en sex, sju stycken på raken. Nu ligger de inuti hans mage. Förstås behövde han också lite dryck till pirogerna och den hällde han inuti sitt glas.

(Hmm, ser att fotona är en aning suddiga, men jag var för lat för att ta fram stativet mitt i matlagningen. Du får ha lite överseende med oskärpan idag.)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,