Bilder från Eslöv och övriga världen

Ping – och en fotboll – i mål

När jag började blogga för drygt fem år sedan upptäckte jag av en slump det här med pingning av nya inlägg. Från början gjordes det automatiskt men sedan blev jag tvungen att göra manuella pingningar så fort jag skrivit ett nytt inlägg. Lite jobbigt i längden om man vill synas på flera olika ställen men också bra för då kan ju andra se att man skrivit något nytt.

För en tid sedan hittade jag till RSS/Ping som sköter om pingningen helt automatiskt till flera pingservrar så fort man skrivit något nytt. Vilken lättnad! Inga fler manuella pingningar utan det är bara att skriva på. T.o.m. till twitter kan man lägga en ping om man vill. Både Bloggportalen och Nyligen pingas också, liksom en hel del andra servrar.

Man kan ordna ett konto gratis, men då tar det lite längre tid att få klart pingningen. Vill man ha sökning av nya inlägg lite oftare (varje minut!) får man betala för det, men inga stora summor. Ett år kostar 100 kr, men man kan också prova en vecka för en femma.

Så nu tycker jag att jag kommit i mål med de där pingningarna, precis som den här fotbollen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,