Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fönster 81 (23/4): Valfritt

Den här byggnaden har mycket historia bakom sig, både på ett för mig personligt plan och ett lokalhistoriskt.

För bara knappt två år sedan fanns här en möbelaffär vid namn HN Möbler. Den gick i konkurs och byggnaden har sedan dess stått tom i väntan på renovering och ombyggnad till bostäder. Skyltarna med namnet HN Möbler syns i de större fönstren på bilden. Fram till i förra veckan fanns även en skylt med texten HN Möbler över namnet Sahlin’s. Då tog man ner skylten och fram kom det ursprungliga namnet Sahlin’s.

Sahlins var en konfektionsfabrik där min mamma arbetade fram tills den gick i konkurs någon gång på 1970-talet. Jag fick mitt första sommarjobb här, med timlönen 5,32. Då var jag 14 år och gladdes enormt åt min allra första lön efter att ha sorterat knappar en hel sommar. Här tillverkades då kappor av allehanda slag. Mamma sydde dem tillsammans med många andra kvinnor i de stora fabrikslokalerna. Någon kväll i veckan fick hon gå dit och använda fabrikens maskiner och sy till sig själv, dvs det blev kappor till mig och min lillasyster.

Familjen Sahlin var känd i stan och de ägde bl.a. en stor villa som nu ska säljas: Villa Skansen, inte så långt från där jag bor. Den fågelsjö som numera kallas Trollsjön hette förr Sahlins park och i vårt stadshus har man döpt en samlingslokal efter Albert Sahlin.

Berätta gärna lite om det fönsterfoto du publicerar. Det är alltid lika intressant att läsa om fönstrens historia.

Förra veckans fönsterfotografer var:
Maria Berg
Tinas Photoblogg (ny)
Della
Hasse A
Anna
foto CHIP
Pumita
Ninnie
Klimakteriehäxan
Hedwig
Min Fotodagbok
Mad World
larans
Thorgun
Mariann L
vivan
Daniela

Vill du också vara med i Veckans fönster? Här är reglerna:

  • På torsdagar, ganska sent på kvällen, publicerar jag vilket temat blir.
  • På fredagar, ganska sent på kvällen, lägger jag upp ett fönsterfoto på temat.
  • Publicera därefter ditt fönster på din blogg och lämna en kommentar till mitt fönsterfoto så att andra hittar rätt till dig. Länka samtidigt hit så att andra hittar fler fönsterfotografer.
  • Vill du även lägga upp en liten Veckans fönsterlogga hittar du mina loggor här.
  • Glöm inte adressen till ditt fönsterinlägg! Skriv den gärna direkt i din kommentar.
  • Om du deltar i denna veckas fönster, får du din länk upplagd nästa vecka.
  • Du har hela veckan på dig att ge ditt bidrag.

Vill du bidra med temaförslag är du välkommen att maila ditt förslag till mig på ompio57(snabela)gmail(punkt)com där du byter ut orden inom parenteserna (och stryker parenteserna!) till motsvarande tecken.


Andra bloggar om: , , , , , ,