En kran var det som gällde förr när man fick in vatten i bostäderna. Endast kallt vatten strömmade ur den enda kranen och på vintern frös det så det inte kom något vatten alls. Så hade vi det fram tills jag var tio år då vi flyttade till en nybyggd lägenhet där vi fick två kranar vardera både i kök, gästtoalett och badrum. Och ur den ena kom det varmt vatten! Vilken lyx att plötsligt ha tre kallvattenkranar och tre varmvattenkranar efter att ha haft en enda kran i den gamla lägenheten. Om jag minns rätt såg den enda kranen ut precis som den här jag hittade på Stadsmuseet.

För ett tiotal år sedan gick många över till en enda kran igen – men av en annan typ: ettgreppsblandare. Men om jag förstått den senaste trenden rätt är den nya innedesignen två kranar igen. Lite retromode alltså.

Tema nummer 52 i 365 Foton 2010.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,