Vilka möjligheter till pajbak öppnar sig inte när man får några rabarberstjälkar snyggt ”planterade” i en liten papperskasse på skrivbordet när man kommer till jobbet? Det här lilla konstverket har stått på mitt skrivbord hela dagen men för ett par timmar sedan la jag dem i cykelkorgen och nu ligger de i kylskåpet i väntan på att jag ska komma iväg till affären och köpa det där smöret som behövs till pajen. För paj blir det nog av de här stjälkarna som jag inte har tillgång till mer än i affären för trädgård har jag ju ingen. Och just det känner mina arbetskamrater till och snälla som de är, nästan bombarderar de mig med saker som kan odlas i en trädgård. Tack, larans! Tack, tack!

Och ja, låt mig bara göra pajen, så ska ni få smaka.

Tema nummer 190 i 365 Foton 2010.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,