Bilder från Eslöv och övriga världen

Panorering (149 av 365)

Det är svårt att få till en fin panorering! Jättesvårt! Försök själv ska du se! Du ska alltså följa det rörliga motivet med kameran så att det befinner sig på exakt samma plats på kameransensorn under hela exponeringen. Och du måste ha en ganska lång slutartid för annars syns det inte att du gör en panorering. Bakgrunden ska ju ha rörelseoskärpa. Det lättaste motivet för en panorering är nog en bil som kör förbi på en gata med inte alltför hög hastighet, så det här med att ge sig på änderna var nästan dömt att misslyckas. De flög ju inte speciellt rätlinjigt inte.

Nåväl, jag tycker min bild får duga ändå. Där finns ju liiite skärpa på änderna (titta på hanens stjärtfjädrar riktigt noga så ser du) och rörelseoskärpa finns det ju definitivt gott om i bakgrunden.

Tema nummer 214 i 365 Foton 2010.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,