Bilder från Eslöv och övriga världen

Eld (175 av 365)

För några dagar sedan brann det i stan. Det var en fritidsgård som nu är borta. I natt var det dags igen för den värsta branden hittills bland alla dem som ägt rum de senaste åren. Vår Norrevångshall brann ner och många idrottsklubbar blev av med sina träningsmöjligheter, skolan intill har inte längre kvar sin idrottshall, elitlagen har inte längre någonstans att träna, den nyrenoverade bowlinghallen finns inte kvar.

Själv har jag många minnen förknippade med Norrevångshallen. Här tjuvrökte jag min första cigarett (preskriberat vid det här laget och jag är rökfri sedan 16 år tillbaka), här gick jag lucia under min högstadietid och spelade handboll. Landskampen i bordtennis mellan Kina och Sverige såg jag här, liksom ett otal handbollsmatcher. När jag återvände till stan efter mina år utomlands blev det ännu fler aktiviteter: med elever och med egna barn.

Och nu, nu är även Norrevångshallen borta, uppslukad av eldens flammor som började sitt förstörelsearbete någon gång efter midnatt. Ännu vid lunchtid idag brann det och röken låg tät över omgivningen. Skolor stängdes och boende i närheten blev ombedda att hålla fönster och dörrar stängda när den svarta röken med vindens hjälp spred sig i grannskapet.

Här några bilder från idag som visar eldens framfart på Norrevångshallen.

Här syns den ena gaveln av byggnanden där det innanför fanns den stora hall där t.ex.
svt filmade när det spelades seriespel i handboll med vårt damhandbollslag Team Eslöv.

Detta är parkeringen där det nu endast ryms brandbilar och andra utryckningsfordon. I morgon
skulle skolan haft sin avslutning här inne och gården skulle varit full med finklädda elever.

När jag besökte platsen idag väntade brandmännen ut den här elden i en av längorna där det inunder ligger en bowlinghall som var nyinvigd med nya arrendatorer som satsat mycket arbete och pengar på upprustning. Här fanns också två skolsalar.

Tidigare har jag visat foton från övriga bränder som härjat i stan.

Tema nummer 51 i 365 Foton 2010.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,