Bilder från Eslöv och övriga världen

Uniform (208 av 365)

Brandmännen i sina uniformer var idag bra trötta efter att ha hållt på hela natten med släckningen av den brand jag igår kväll möttes av när jag klev av tåget från Malmö. Här vilar de en liten stund innan de fortsätter med arbetet. En av dem berättade att i längan med hus längre ner på gatan till vänster i bilden hade alla rutorna spruckit av värmen.

Branden började i en byggnad bakom djuraffären, spred sig sedan till den och var nog ytterst nära att sprida sig även till ICA som är byggnaden längst till höger i bilden. De personer som kom tidigt till brandplatsen hjälpte till att rädda de allra flesta djur som fanns i djuraffären innan den övertändes.

Många i stan är oroliga och arga över de bränder som bara fortsätter. Och det är ju inget roligt för oss att det som nämns i riksnyheterna om vår stad är så negativt. Måtte det vara slut snart. Själv rycker jag numera till så fort jag hör sirenerna från något utryckningsfordon och tänker att måtte det inte vara brandbilen. Och så blir jag så fruktansvärt lättad när det är ambulansen som rusar förbi på gatan. Det är många som känner likadant och undrar om det ska stryka med någon person också, vilket det än så länge inte gjort, tack och lov. De liv som än så länge gått till spillo är några av de djur som man inte hann rädda ur djuraffären: fiskar och sköldpaddor.

Tema nummer 323 i 365 Foton 2010.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,