Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fönstertema: Litet

Kvasthilda bad mig för några veckor sedan om det här lilla temat. Och nu äntligen kommer det.

I morgon fredag, ganska sent på kvällen, kan du publicera ditt lilla fönster i din blogg och sedan lämna en kommentar i min blogg efter att jag publicerat mitt fönster. Annars går det bra även senare i veckan. Så länge får du titta på en bild från förra sommaren då jag var i Italien, Fiats hemland.

Sådana här små Fiat 500 rullar fortfarande på vägarna där nere även om de börjar bli alltmer sällsynta. Just den här lilla Fiaten hittade jag i Rom men den hör hemma i Neapel, det ser man på registreringsskylten, där det står NA för Napoli. Under de sista åren jag bodde i Italien, i mitten på 1990-talet gick man över till ett nytt system för registreringsskyltarnas beteckningar och man kan på de senare inte se varifrån bilen kommer. Den bil jag hade där hade i stället ett system med två bokstäver, tre siffror och två bokstäver, allt i bokstavsordning och nummerordning efter bilens ålder. De två första bokstäverna började på AA och jag tror att de senaste jag såg började på DR, dvs det går långsamt framåt i bokstavsordning.

Faktiskt har jag bara ägt Fiat-bilar. Min allra första bil var en Fiat 600, något större än den här. Min andra och senaste bil var en Fiat Tipo. Numera har jag bara cykel men kör Volkswagen i jobbet, en biogasbil.


Andra bloggar om: , , , , , ,