Bilder från Eslöv och övriga världen

Äventyr (225 av 365)

Då är det dags att publicera en del av de foton som togs i det stora landet i väster. Eftersom det var så länge sedan jag reste så långt vill jag kalla vår resa för ett äventyr och en stor upplevelse. De här två fotona får representera just äventyr för det var det att få åka upp i Empire State Building och se den här utsikten över Manhattan.

När vi flög in till Newarks flygplats den 18 augusti var det ungefär den här synen som mötte oss och som verkligen imponerade.

Det första fotot är taget rakt åt söder och visar längst bort alla de skyskrapor i det som kallas Financial District i Lower Manhattan, där Twin Towers stod för några år sedan. Titta lite noggrannare till höger i bilden …

… så ser du två lite större öar. På den ena, Liberty Island, står Frihetsgudinnan. Den andra ön lite närmre, där alla segelbåtarna finns, heter Ellis Island. Detta var den första anhalten för alla de immigranter, som flydde undan svält eller religiösa förföljelser i sina hemländer. Nu finns här ett mycket intressant museum på ön där man visar hur de togs emot.

Tema nummer 360 i 365 Foton 2010.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,