Bilder från Eslöv och övriga världen

Väskor (233 av 365)

Som jag nämnt förut kom New Yorks invandrare från bl.a. det fattiga Europa till Ellis Island utanför Manhattan under den period då USA tog emot så många förföljda eller ekonomiskt utsatta människor. Många var de svenskar som sökte lyckan i det nya landet under 1800-talet då Sverige växte och alla inte kunde klara sig på det som fanns. Även jag har släktingar som utvandrade och fick ett nytt liv i väst. Immigrationsmuseet som finns på Ellis Island är väl värt ett besök och det berättar mycket om hur människor sorterades och valdes ut för att antingen undersökas vidare, skickas tillbaka eller få stanna.

De här väskorna finns i den stora ingångshallen till museet. (Ja, ja, kanske är det mest kistor och korgar, men vi kan väl låtsas att det är väskor så att jag får in bilden på temat?)

Tema nummer 354 i 365 Foton 2010.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,